Scurt istoric | Thermostahl România
SCURT ISTORIC
SCURT ISTORIC

The 60s - Începutul

Povestea noastră incepe în anul 1965, când Miltiadis Matsios de profesie inginer, a pus bazele unei atelier unde se produceau cazane din oțel. Fiind condus de pasiune și spirit inovator, a proiectat și fabricat cazane cu funcționare pe combustibil solid, păcură, generatoare de abur și schimbătoare de căldură pentru aplicații industriale.

La inceput firma a pornit doar cu 3 angajați, unul dintre ei fiind însuși fondatorul. Toate cazanele se făceau în mare parte manual.The 80s - Expansiunea

Împărtașind aceeași pasiune cu tatăl, frații Dionysios și Christodoulos Matsios duc mai departe tradiția familiei preluând firma.

Având o viziune moderna, au transformat micul atelier într-o fabrica, cu capacitate extinsa de producție. Cu spirit inovator, modernizează produsele și extind gama către domeniul domestic. Totodată, investesc în utilaje moderne care cresc productivitatea, ajungând în acest fel să producă peste 3.000 de unități pe an.The 90s - Primul pas spre Europa

Fiind unul dintre liderii de piața pe acest segment, cererea pentru produsele THERMOSTAHL a crescut. În urmatorii ani, a inceput exportul primelor produse în zona țărilor Balcanice.

Compania investește în cercetare și proiectare de tehnologii noi orientându-se către o noua divizie, cea a produselor ECO și energie verde. Astfel, proiectază și lansează pe piață primul cazan pe biomasă, care în timp va deveni cel mai căutat produs THERMOSTAHL.

În anul 1997 firma se extinde la nivel internațional, în România. La început ca și birou de vânzări iar ulterior investește în achiziția unui teren pe care se va construi o nouă fabrică în București. Noua fabrica coduce la creșterea capacității de producție și expansiunea vânzărilor în Europa de Est.The 2000s - Un brand internațional

Anii 2000 sunt anii în care THERMOSTAHL ajunge unul dintre producătorii de top la nivel European. Întotdeauna loial propriilor principii, adoptă o strategie modernă și își consolidează poziția pe piața prin extinderea gamei de produse atât la nivel industrial cât și domestic: arzătoare și cazane cu funcționare pe pellet, cazane cu funcționare pe combustibil solid și biomasă, sisteme solare.

Obiectivul declarat este oferirea tehnologiilor de ardere ecologice, produse cu eficiență ridicată, emisii scăzute, care țin pasul cu tehnologia modernă digitală. În acest scop firma inaugurează propriul laborator de încercări, măsurători și training.

Fiind un producător de top, THERMOSTAHL participa la expoziții internaționale, se certifica cu sistemul de management al calității ISO 9001 de către prestigiosul organism TÜV Thüringen, certifica produsele conform noilor Directive Europene ECODESIGN.

The 2010s - Povestea continuă

În prezent, compania lucrează ca un grup de societăţi complet, activ pe pieţele din Europa Centrală și de Sud-Est, care produc peste 10.000 de unităţi pe an.

Astăzi, THERMOSTAHL oferă peste 100 de tipuri de cazane, exportă în mai mult de 20 de ţări și dispune de o reţea de distribuţie internaţională cu 1.000 de puncte de vânzare.

200 de distribuitori autorizați

1.000 de puncte de vânzare

100.000 de clienți mulțumiți